Britanska policija prodaje na aukciji konfiskovani bitkoin u vrednosti od 600.000 dolara – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Britanska policija prodaje na aukciji konfiskovani bitkoin u vrednosti od 600.000 dolara

Britanska policija prodaje na aukciji zaplenjen bitkoin (BTC) vredan pola miliona funti sterlinga, izvestio je London Economic.

Sredstva su, kako se izveštava, oduzeta od kriminalca koji je ponudio svoje usluge hakovanja u zamenu za bitkoin i nezakonito je ukrao i prodao lične podatke.

Aukcijska prodaja je prva te vrste u kojoj se oduzeta sredstva u kriptovalutama prodaju u ime vlasti Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u izveštaju.

Pored bitkoina, policija prodaje i imovinu koja pripada kriminalcu, uključujući automobile, dijamantski nakit i luksuzni Roleks sat.

Aukcija, kojom upravlja irska aukcijska kuća Wilsons Auctions, počinje danas i završava se sutra, 26. septembra.

Kao što je ranije objavljeno, Wilsons Auctions je u martu prodala preko 400.000 dolara zaplenjenih bitkoin i drugih kriptovaluta u ime belgijske vlade.

Sjedinjene Države bile su prva država koja je započela organizovanje aukcija za prodaju nezakonito stečenih kriptovaluta koje su vlasti zaplenile 2014. godine, a bitkoini su konfiskovani s ozloglašenog tržišta Silk Road.

Američki investitor Tim Drejper je očigledno pobedio na aukciji Silk Road 2014. za 29.656 zaplenjenih bitkoina, kako je tada objavljeno.

Izvor: Cointelegraph.rs

Tags
Back to top button