Srbija dobija digitalni registar investicionih lokacija – Bankar.rs
KOMPANIJEMAKROEKONOMIJASVE VESTI

Srbija dobija digitalni registar investicionih lokacija

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković i zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić, potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji koji ima za cilj pružanje podrške Zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa (NRIM), jačanje kapaciteta izabranih pilot jedinica lokalnih samouprava i podsticanje ekonomskog razvoja.
Uspostavljanje tzv. NRIM-a izvršiće se kroz projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji realizuje RGZ i deset pilot jedinica lokalnih samouprava, a koji finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske, prenosi Moravainfo.
Krajnji rezultat projekta je da ovaj registar bude lako dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima sa tačnim i pouzdanim podacima.
Projekat vredan više od 2 mil EUR, trebalo bi da bude realizovan u naredne dve godine.
Projekat je pripremljen nakon uspešne realizacije pilot projekta koji je RGZ realizovao sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za područja gradskih naselja Kikinda i Vladičin Han, čije su investicione mape već postavljene na digitalnoj platformi GeoSrbija.
Izvor: eKapija
Tags
Back to top button