Austrijski Telekom A1 u odabranim poslovnicama prihvata plaćanje usluga kriptovalutama – Bankar.rs
KOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Austrijski Telekom A1 u odabranim poslovnicama prihvata plaćanje usluga kriptovalutama

Vodeći austrijski telekom operater A1 je počeo da prihvata kriptovalute kao način plaćanja u sedam odabranih prodavnica u Austriji.

Počev od 19. avgusta, korisnici A1 mogu da plate za mrežne usluge u odabranim filijalama A1 koristeći šest kriptovaluta: bitkoin (BTC), iter (ETH), XRP, lajtkoin (LTC), stelar (XLM) i deš (DASH), navodi se u službenom saopštenju objavljenom 16. avgusta.

A1 Payment service, digitalni sistem plaćanja razvijen u saradnji sa austrijskim stručnjakom za digitalne valute Salamantex, nemačkim operaterom za gotovinsko plaćanje Concardis i francuskim Ingenico-om, je prvi put predstavljen sredinom juna.

Pored postojećih načina bezgotovinskog plaćanja, A1 Payment će omogućiti i kupcima A1 da usluge plaćaju pomoću kineskih operatera plaćanja Alipay i WeChatPay kasnije u avgustu, napominje se u saopštenju za medije.

Markus Šrajber, šef za poslovni marketing u A1, je rekao da plaćanje digitalnim valutama postaje sve više i više rasprostranjeno u globalu, dok gotovina postaje zastareli model, što utiče na sve industrije. Dodao je da će novi kripto pilot omogućiti A1 da razradi potražnju i prihvatanje digitalnih valuta.

Tokom pilot programa, A1 korisnici će u trenutku kupovine usluge dobiti fiksnu cenu konverzije izabrane valute, dok će provajderi smanjiti rizik od fluktuacije cena tokom potvrde transakcije. Plaćanja sa kriptovalutama sada su dostupna na sedam lokacija: Kärntnerstraße, Wien Mitte The Mall, Krems Bühl Center, Graz Herrengasse, Linz Landstraße, Salzburg Europark i Innsbruck Kaufhaus Tyrol.

Nedavno je objavljeno da je američki telekom gigant Verizon objavio oglas u kojem traži blokčein talente, uključujući pet blokčein programera, što ukazuje na to da žele da izgrade distribuiranu mrežu.

Izvor: Cointelegraph

Tags
Back to top button