Marketing mreža, Shopster i Udruženje Prostor u zajedničkoj misiji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Marketing mreža, Shopster i Udruženje Prostor u zajedničkoj misiji

Pokrenuta “ADD TO HEART” društveno odgovorna kampanja

Povodom 9. festivala integrisanih komunikacija KAKTUS by Shoppster Srbija, koji će biti održan 1. i 2. novembra u Beogradu pod sloganom „Add to heart“, Marketing mreža, kompanija Shoppster Srbija i udruženja Prostor, objavili su zajedničku kolaboraciju, koja ima za cilj doprinos unapređenju zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji, podizanje svesti o značaju ove teme, ali i osnaživanje i podršku osobama sa problemima mentalnog zdravlja.

Tim povodom, korisnici udruženja Prostor, u okviru umetničke radionice, nacrtali su kaktuse, koji su postali glavni komunikacioni elementi festivala KAKTUS ove godine. Crteži korisnika udruženja naći će se i na majicama i cegerima, koje će svi građani Srbije moći da kupe preko Shoppster e-prodavnice do 10. novembra i time direktno doniraju novac za pomoć udruženju Prostor.

„Znamo koliko je kolaboracija važna, ali nismo želeli da se ona svede samo na slogan ili zanimljive, šarene vizuale. Želeli smo da pokažemo kako kolaboracija izgleda u praksi. I to je upravo ‘Add to heart’ nacionalna društveno odgovorna kampanja, koju je osmislio kreativni tim agencije Ovation, a koja festival KAKTUS ove godine podiže na viši nivo. Veoma smo zahvalni kompaniji Shoppster i udruženju Prostor što su prepoznali značaj i podržali ovu inicijativu, jer verujemo da, samo kroz snažnu kolaboraciju, možemo da pomerimo stvari u društvu. Ovom prilikom pozivamo sve građane da se pridruže našoj misiji i da zajedno stvorimo promenu koju želimo da vidimo“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO, Marketing mreže i organizator festivala KAKTUS.

„U današnjem svetu, društvena odgovornost nije samo izbor, već naša suštinska misija. ESG poslovni pristup postao je globalni standard, i mi sa ponosom donosimo ovu filozofiju u srpski kontekst kao sastavni deo naše strategije, potvrđujući našu ulogu kao lidera u ovoj oblasti. Naša posvećenost zajednici i saradnja sa Marketing mrežom i udruženjem Prostor koraci su koje smatramo prirodnim. Naša inicijativa nije samo izraz podrške, već i poziv na akciju i dublje razmišljanje celog društva. Želimo motivisati sve da se pridruže ovom plemenitom cilju kako bismo zajedno stvarali pozitivne promene. Smatramo da bi pružanje pomoći drugima trebalo biti temeljna vrednost u svakodnevnom poslovanju i životu, i radimo na tome da to postane stvarnost“, rekao je Filip Đorović, regionalni marketing direktor kompanije Shoppster.

„Osobe sa problemima mentalnog zdravlja su među socijalno najugroženijim grupama u Srbiji. Uglavnom su to nezaposlena lica koja nemaju nikakav izvor prihoda. Pored toga, postoji i problem njihovog zaposlenja zbog stigmatizacije i odbacivanja od strane bliže okoline i društva u celini. Mislim da su ovakve inicijative veoma važne, jer se uključivanjem korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga u aktivnosti i zajednicu doprinosi njihovom oporavku.

Putem prikazivanja svojih umetničkih radova, naši korisnici i korisnice mogu da se predstave javnosti kao produktivne ličnosti, što je od ključne važnosti u procesu smanjenja predrasuda koji se vezuju uz ovu marginalizovanu grupu. Ekonomsko osnaživanje naših korisnika i korisnica način je da oni putem sopstvenog rada bar delimično reše različite probleme sa kojima se svakodnevno susreću – od ekonomskih do socijalnih, i to u svojoj zajednici“, rekla je Marija Kućan, potpredsednica udruženja Prostor.

Majice i cegeri sa crtežima korisnika udruženja Prostor možete da kupite do 10. novembra putem linka https://www.shoppster.rs/add-to-heart, a sav prikupljen novac od kupovine biće direktno doniran udruženju nakon završetka kampanje.

 

Back to top button