Vest koja je srušila vrednost Epla za 8 milijardi dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Vest koja je srušila vrednost Epla za 8 milijardi dolara

Deonice Epla pale su nakon vesti da će šef dizajna Džoni Iv napustiti kompaniju.

Nakon vijesti o Ivovom odlasku, Eplova deonice pale su za oko 0,88% u trgovanju poslije podne u četvrtak, prenosi Business Insider.

To ne zvuči puno, ali za veličinu kompanija kao što je Epl to je značilo gubitak oko 8 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Ako se deonice ne oporave Apple će vrijediti oko 910 milijardi dolara.

U saopštenju objavljenom u četvrtak, Eplov CEO Tim Kuk pokušao je uveriti zaposlene i investitore da će odnos kompanije sa Ivom – koji je imao ulogu u dizajniranju bezbrojnih Eplovih proizvoda, uključujući iMac i iPhone – ostati blizak. Ive će pokrenuti svoju vlastitu nezavisnu dizajnersku kompaniju pod nazivom LoveFrom, a Epl će joj navodno biti jedna od primarnih mušterija.

“Epl će i dalje imati koristi od Džonijevih talenata radeći direktno s njim na ekskluzivnim projektima i kroz tekući rad brilijantnog i strastvenog dizajnerskog tima koji je izgradio”, izjavio je Tim Kuk u saopštenju kompanije. “Nakon toliko godina bliske saradnje, srećan sam što se naš odnos nastavlja razvijati i radujem se suradnji sa Džonijem u budućnosti.”

Investitori nisu posebno uplašeni, s obzirom na razmjerno skroman obim pada vrednosti, no Vol Strit je ipak reagovao.

Tags
Back to top button