Mali: U maju smo zabeležili suficit u budžetu veći od 2 milijarde dinara – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Mali: U maju smo zabeležili suficit u budžetu veći od 2 milijarde dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je umesto planiranog deficita u državnom budžetu u maju ostvaren suficit veći od dve milijarde dinara, a da je kumulativni suficit 8,3 milijarde dinara.

“U prvih pet meseci i dalje smo u suficitu. Mi smo u kumulativnom suficitu većem od 8,3 milijarde dinara”, precizirao je ministar Mali u izjavi za Tanjug.

On smatra da zato s pravom govorimo o tome da do kraja godine možemo da očekujemo povećanje plata i penzija.

Mali je ranije danas naveo da će u budžetu za 2020. biti izdvojeno još više novca za investicije u infrastrukturu, i putnu i železničku jer to, dodaje, dovodi nove investitore.

“Prihodi od PDV-a i akciza koji su veći od projektivanih govore o tome da je situacija u privredi mnogo bolja nego što je bilo ko predvideo. Naravno, još puno toga mora da se uradi po pitanju razvoja infrastrukture i povećanja zaposlenosti, borimo se za svako radno mesto”, rekao je Mali za Pink televiziju.

Ministar je rekao i da brojni investitori u svetu veruju da je Srbija na dobrom putu, te sada treba da se borimo za regionalni razvoj, nove kilometre autoputeva, bolje budžete i veće plate.

Tags
Back to top button