Raiffeisen banka poziva sve startap kompanije da uzmu učešće u „Elevator Lab Challenge“ projektu – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Raiffeisen banka poziva sve startap kompanije da uzmu učešće u „Elevator Lab Challenge“ projektu

Raiffeisen banka objavljuje da danas počinje drugi projekat „Elevator Lab Challenge“, čiji je organizator Raiffeisen Bank International (RBI). Ove godine će akceleratorski program imati regionalni karakter i realizovaće ga Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, u potrazi za fintek startapima u ove tri zemlje, uključujući i Crnu Goru i Sloveniju.

Prijavljivanjem za učešće u Raiffeisen akceleratoru, domaće startap kompanije prolaze najpre kroz proces selekcije od strane lokalnog stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspešni domaći preduzetnici i investitori. Pobednik lokalnog takmičenja dobiće nagradu od 5.000 evra i plasman u finale regionalnog takmičenja, kao i polufinale globalnog Elevator Lab programa. Uz to, dobiće mogućnost razvoja pilot projekta sa jednom od lokalnih banaka, kao i priliku da integriše inovacije sa bankarskim sistemima Raiffeisen grupe i pristupi mreži od 16,1 miliona klijenata. Regionalni pobednik takođe dobija novčanu nagradu od 5.000 evra, a uz sve navedene beneficije – direktno će se plasirati u polufinale globalnog Elevator Lab programa RBI-a i dobiće široku medijsku pokrivenost za razvoj svoje ideje.

„Ovaj program, koji organizujemo drugu godinu zaredom i prvi put u saradnji sa kolegama iz regiona, ima za cilj uspostavljanje sinergije između banke i startapa, te brže uvođenje inovacija na bankarsko tržište. Smatramo da je ovo od presudnog značaja za dalji razvoj bankarstva, i ovo je trend koji se beleži i na najrazvijenijim tržištima. Zato pozivamo sve domaće startape koji misle da imaju dobru ideju – da se prijave i da nam je predstave“, istakao je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Poziv je otvoren za sve fintek startape koji koji imaju gotov MVP (minimalno održiv proizvod) i posvećen osnivački tim koji se sastoji od najmanje dve uloge, a posebnu prednost će imati startapi aktivni u nekoj od sledećih oblasti: napredna analitika i vestačka inteligencija, regulatorne tehnologije, velika preduzeća i institucionalni klijenti, obrada plaćanja i transakcija za usluge mobilnosti, bankarstvo za građane i mala i srednja preduzeća, sajber bezbednost i FX rešenja.

Lokalni „Elevator Lab” izazov Raiffeisen banka u Srbiji organizuje u saradnji sa prvim domaćim startap akceleratorom „StartIT“.

Prijave za takmičenje u Beogradu su otvorene do 10. avgusta.

Izvor: BiF

Tags
Back to top button