AIK banka razmatra kupovinu još banaka u Srbiji i regionu – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

AIK banka razmatra kupovinu još banaka u Srbiji i regionu

AIK banka je preuzimanjem Gorenjske banke postala prva banka iz Srbije koja je “iskoračila” na tržište Evropske unije, izjavila je Jelena Galić, predsednik IO AIK banke, i istakla da se razmatra kupovina još nekih banaka u Srbiji i regionu.

Galić je, u intervjuu za aprilski broj Magazina Biznis, istakla da je srednjoročna strategija AIK banke da postane jedna od vodećih bankarskih grupacija u ovom delu Evrope.

“To podrazumeva da ćemo i u narednom periodu procenjivati i razmatrati sve buduće prilike u regionu, što naravno uključuje i Srbiju”, naglasila je Galić.

Nova bankarska grupacija će, napominje, privrednicima iz Srbije i Slovenije doneti mogućnost korišćenja bankomata dve banke u obe zemlje bez provizije, a imaće i niže naknade.

Na pitanje da li akcenat AIK banke ostaje na akvizicijama, s obzirom na jasno iskazano interesovanje za preuzimanje još jedne slovenačke banke “A banke”, Galić odgovara da je za AIK banku važan regionalni rast i razvoj poslovanja, a da aktuelna konsolidacija bankarskog tržišta u regionu otvara prostor za neorganski rast.

Tags
Back to top button