Knežević i Čen: Sve više kompanija iz Kine zainteresovano za Srbiju – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Knežević i Čen: Sve više kompanija iz Kine zainteresovano za Srbiju

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo o političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje.

Politički odnosi dve zemlje su tradicionalno dobri, istakao je miistar Knežević, dodajući da su kroz zajedničke projekte poslednjih godina, oni rezultirali i izuzetnom ekonomskom saradnjom.

Knežević je zahvalio ambasadorki na kineskim investicijama u Srbiji. Posebno je istakao značaj ulaganja kineskih partnera u RTB Bor i Železaru Smederevo, a značajan je, kako dodaje, i projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.

Ministar je rekao da očekuje i da će uskoro početi izgradnja fabrike guma kompanije “Šandong Linglong” u Zrenjaninu.

„Ova investicija će značajno doprineti ekonomskom razvoju, ne samo u Zrenjaninu, već u celoj Srbiji. Verujem da će sa kompanijom “Šandong Linglong” doći i veliki broj dobavljača“, rekao je ministar Knežević.

Ambasadorka Čen je rekla da investicija u Zrenjaninu govori o tome da je sve više privatnih kompanija iz Kine zainteresovano za srpsko tržište.

„Uverena sam da će još više kineskih kompanija dolaziti da investiraju u Srbiju. Posebno imajući u vidu reforme i veliki ekonomski napredak u Srbiji, koji je primetan u odnosu na moje ranije boravke u diplomatskoj službi u vašoj zemlji“, rekla je ona.

Tags
Back to top button