Fintel Energija najavljuje gradnju najvećeg vetroparka u Srbiji i Evropi – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Fintel Energija najavljuje gradnju najvećeg vetroparka u Srbiji i Evropi

Odbor Direktora kompanije Fintel Energija A.D. doneo je odluku o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vetroparkova, među kojima se nalazi i projekat razvoja najvećeg vetroparka na evropskom kontinentu. Generalni direktor kompanije Fintel Energija, Tiziano Giovannetti najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije.

„Kompanija Fintel Energija A.D. je osnovala nove SPV-ijeve za razvoj novih projekata izgradnje vetroelektrana: Lipar d.o.o. (10 MW), Lipar 2 d.o.o (10 MW) i Maestralе Ring d.o.o. (572 MW). Projekat Maestrale Ring će biti najveća vetroelektrana koja se gradi na kopnu na celom evropskom kontinentu“, rekao je Giovannetti.

On je naglasio da će novi projekti biti u 100% vlasništvu kompanije Fintel Energija, kao i da će se nalaziti u regionu Vojvodine.

„Korakom koji smo danas napravili, kompanija će uspeti da poveća ukupnu instalisanu snagu vetroelektrana koje razvija sa 352 MW na 944 MW, čime bi se Fintel Energija pozicionirala u sam vrh evropskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vetroelektrana”, naveo je Giovannetti.

Tags
Back to top button