Trivunac sa MMF-om: Za privatizaciju još 87 preduzeća – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Trivunac sa MMF-om: Za privatizaciju još 87 preduzeća

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac razgovarao je juče sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Ruf o okončanju procesa privatizacije, stanju u javnim preduzećima, razvojnom finansiranju i novoj strategiji industrijske politike.

Trivunac je, govoreći o privatizaciji, istakao da je u februaru 2014. u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede bilo oko 560 preduzeća, a danas ih je ostalo svega 87. Prema njegovim rečima, veliki uspeh u prethodnom periodu predstavlja ugovor o strateškom partnerstvu za Rudarsko-topioničarski basen Bor i privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd.

Trivunac je predstavnicima MMF-u predstavio programe podrške sektoru malih i srednjih preduzeća, za koje su nedavno raspisani javni pozivi, ali i aktivnosti Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

Ruf je pohvalio dosadašnje rezultate, interesujući se za plan i dalju dinamiku predviđenih aktivnosti ministarstva, kao i za novu strategiju industrijskog razvoja.

„Očekujem da ćemo u narednom periodu doneti strategiju, koja će doprineti promeni strukture industrije i ubrzanju privrednog rasta. Donošenje tog dokumenta je naša obaveza u okviru pregovaračkog poglavlja 20, koje se odnosi na preduzetništvo i industrijsku politiku“, rekao je Trivunac.

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 5. februara, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa „Instrument za koordinaciju politike“, poznatijeg kao „čuvarkuća“, a koji je odobren Srbiji sredinom prošle godine.

Tags
Back to top button