Do kraja 2019. bez skupljih kredita – Bankar.rs
KreditiSLIDERSVE VESTI

Do kraja 2019. bez skupljih kredita

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković navela je da su projekcije takve da do kraja sledeće godine ne bi trebalo očekivati skuplje kredite.

Upitana za predviđanja s obzirom na najavu promene politike Evropske centralne banke, Tabakovićeva je za Prvu TV kazala da projekcije NBS govore da do polovine 2019. ECB neće menjati svoje odluke koje mogu da rezultiraju skupljim kreditima.

“Mi i neki drugi predviđamo da se to neće dogoditi do kraja 2019. godine pa ni na početku 2020. Ali, ponoviću devizu da niko ne sme da troši preko onog što može da zaradi. Štedimo dok imamo i spremamo se za teška vremena. Uvek moramo da računamo da štedimo dok imamo i stvaramo rezerve”, navela je ona.

Tabaković je istakla da je agencija Blumberg proglasila dinar drugom najjačom valutom na svetu i da je za nju vest svako novo otvoreno radno mesto i svaka zarađena plata.

Ona je podsetila da je ove godine Srbija privukla tri milijarde evra stranih investicija, da je inflacija niska već pet godina, a dinar relativno stabilan.

Tags
Back to top button