Na licitaciji roba modne kuće C&A u stečaju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Na licitaciji roba modne kuće C&A u stečaju

Zalihe robe preduzeća C&A Moda koje je u stečaju, kao i oprema za maloprodajne objekte, oglašeni su na prodaju. U oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika navodi se da je početna cena zaliha robe 94,9 miliona dinara (808.600 evra), a za opremu blizu 43 miliona dinara (366.400 evra).

Prvu celinu čine zalihe robe, oko 107.000 komada ženske odeće, 75.100 muške i 62.700 dečije garderobe, kao i blizu 4.000 komada aksesoara, piše Nova ekonomija.

Drugu celinu čini oprema za maloprodajne objekte kao što su zidne police, pultovi, lutke, ormani, IT oprema, merdevine i slično.

Potencijalni kupci moraju da uplate depozit najkasnije do 6. oktobra, a javno nadmetanje je zakazano za 9. oktobar.

Podsetimo, kompanija C&A proglasila je stečaj u julu 2022. godine. Kompanija je tada saopštila da je postala „meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca“, tako da nema „drugi izbor nego da proglasi insolventnost“.

U godišnjem izveštaju Uprave za sprečavanje pranja para za 2022. godine kao jedan od najznačajnijih primera navodi se upravo slučaj koji veoma podseća na C&A iako se ne precizira da li se radi o ovoj kompaniji.

Uprava navodi primer carinske prevare kada je jedna osoba zloupotrebljavala pečat kompanija, prikrivala stvarno poreklo robe i time oštetila republički budžet za 6,5 miliona evra.

Nova ekonomija

Tags
Back to top button