Eurobank: Bolji uslovi u ekonomskim školama – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Eurobank: Bolji uslovi u ekonomskim školama

Ministarstvo prosvete i Eurobanka pokrenuli su projekat “Škola kao nacrtana za vas”, koji će omogućiti poboljšanje uslova rada i učenja u srednjim ekonomskim školama u Srbiji.

Od svake transakcije koju izvrše klijenti master karticom “Eurobank Veliko srce” banka će izdvajati deo sredstva za renoviranje učionica, kabineta i kupovinu neophodne opreme u ekonomskim školama, a klijenti neće imati dodatne troškove. Škole koje će dobiti pomoć biće izabrane uz pomoć Ministarstva prosvete, rečeno je na današnjem predstavljanju projekta.

– Nakon osam godina ulaganja u osnovne škole i vrtiće, za šta je izdvojeno 62 miliona dinara, novac sada usmeravamo ka srednjim školama. Osim renoviranja učionica, đacima ćemo omogućiti da prva znanja o bankarstvu steknu od naših kolega koji će držati gostujuća predavanja u školama, a učenici će imati priliku da dođu na praksu u našu banku – rekla je Slavica Pavlović, predsednica IO Eurobanke.

U okviru ovog projekta raspisan je konkurs za redizajniranje kartice “Eurobank Veliko srce”, koji traje od 26. marta do 13. aprila. Konkurs je otvoren za sve učenike srednjih škola, a pobednik će biti proglašen 27. aprila. Gravna nagrada je dvonedeljno usavršavanje engleskog jezika u Velikoj Britaniji.

Ministar prosvete Mladen Šarčević zahvalio je banci na pokazanoj društvenoj odgovornosti.

– Ono što smo iznad same akcije videli kao produžetak saradnje to je mogućnost da se kroz finansijsku pismenost na kojoj intenzivno radimo, deca osposobljavaju i stiču određene veštine još u osnovnoj školi – naveo je Šarčević.

Foto: Ministarstvo prosvete i nauke

danas.rs

Tags
Back to top button