Saznajte kako možete započeti svoju štednju, bez obzira na zaposlenje i visinu primanja – Bankar.rs
Depoziti i štednjaSVE VESTI

Saznajte kako možete započeti svoju štednju, bez obzira na zaposlenje i visinu primanja

Opportunity banka je u sklopu edukativne kampanje „Školica za štednju“ građanima ponudila inovativan proizvod pod nazivom „ŠTEK“ koji motiviše i nagrađuje za razvijanje štednih navika.

Jedno istraživanje iz 2016. godine otkrilo je da više od polovine građana Srbije nema u „šteku“ ni 200 evra za neplanirane i hitne situacije kao što su svadbe, krštenja, godišnji odmori, početak školske godine, bolesti, kvarovi kućnih aparata ili automobila, prestanak radnog odnosa, smanjenje zarade ili penzije… Istraživanje još otkriva da bi 37 odsto građana Srbije moralo nešto da proda ili pozajmi novac u ovakvoj situaciji, a njih 26 odsto ne bi moglo ni to. Postavlja se pitanje da li je moguće štedeti, pored teške finansijske situacije, malih zarada i nestabilnih prihoda?

Treba pokušati i započeti skromno, sa dve-tri hiljade dinara mesečno koje će nas, ako smo istrajni, za godinu dana dovesti do sume koja može da nam pomogne ako nam se desi neka od gore navedenih nepredviđenih situacija. Sa dvestotinjak evra u rezervi nećemo možda morati da pozajmljujemo od rodbine, prijatelja ili u najgorem slučaju da se zadužujemo preko dozvoljenog minusa ili kreditne kartice, koji nas koštaju skuplje od npr. kredita. I pritom ćemo razviti naviku ostavljanja manjih novčanih iznosa  „sa strane“ u redovnim vremenskim intervalima – i eto štednje, iznos je nevažan.

Ipak, mnogim građanima naše zemlje je nažalost skoro pa nemoguće da mesečno odvajaju čak i male iznose jer se novac rasteže „od prvog do prvog“, a to naročito dolazi do izražaja u januaru kao najdužem mesecu u godini. Zbog toga je Opportunity banka odlučila da, zasad samo u tri svoje filijale (Kragujevac, Novi Sad i Novi Beograd), građanima ponudi nešto jedinstveno na našem tržištu – jedinstven bankarski proizvod koji vam pomaže da uštedite, odnosno „ŠTEK“.

„ŠTEK“ o kom detaljno možete da se informišete OVDE  osmišljen je kao deo edukativne kampanje Opportunity banke o važnosti štednje pod nazivom „Školica za štednju“ koja je namenjena svima vama kojima je teško ili čak neizvodljivo da uštedite ali ste svesni koliko je štednja važna i spremni ste da pokušate uz malu pomoć i ohrabrenje. Školica za štednju vas u 7 koraka vodi kroz nekoliko načina na koje možete bolje da kontrolišete svoje troškove i tako počnete da svaki mesec odvajate određeni iznos za kasicu-prasicu, slamaricu ili štedni račun. A ukoliko vam ni nakon primene ovih sedam koraka štednja ne polazi za rukom, tu je dodatni Korak 7+1 tj. ŠTEK = ŠTEdnja na Kredit, koji vam prvenstveno pomaže da štedite, ali vas na kraju za vaš trud i bogato nagrađuje.

ŠTEK je u kratkim crtama opisan i u ovom kratkom i zabavnom VIDEO KLIPU,  a ono što je važno da znate ako ste zainteresovani (osim da se proizvod zasad nudi samo u filijalama Opportunity banke u Kragujevcu, Novom Sadu i Novom Beogradu) jeste da istovremeno možete da imate samo jedan ŠTEK i da se zakazivanje termina za ŠTEK vrši isključivo putem online aplikacije za zakazivanje koja se, zajedno sa svim drugim informacijama o ovom proizvodu, takođe nalazi na sajtu www.7koraka.rs

 

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button