Licitacije za Banku Srpske se nižu: Kupaca nema iako je cena pala – Bankar.rs
DOMAĆE BANKE

Licitacije za Banku Srpske se nižu: Kupaca nema iako je cena pala

Glavna zgrada Banke Srpske opet je ostala bez kupca. Na današnjoj licitaciji je ponuđena po 10 odsto nižoj ceni od procenjene, ali zainteresovanih nije bilo.

Pre mesec dana se šuškalo da će je pazariti Vlada Srpske i u nju useliti neke republičke institucije.

Ministar finansija, Zoran Tegeltija, tada je rekao da o tome nije raspravljano. Zato je ministarstvo danas kupilo 134 akcije Banke Srpske u stečaju, i za paket Centralnog registra hartija od vrednosti, kao jedini ponuđač, dalo ukupno 13.400 maraka.

– Imajući u vidu značaj Centralnog registra hartija od vrednosti za RS i delatnosti koje obavlja, opredelili smo se da na ovaj način povećamo učešće u vlasništvu Registra, s ciljem jačanja pozicije i uloge RS u donošenju odluka -navedeno je iz Ministarstva finansija RS.

Za razliku od glavne zgrade, ostala pokretna i nepokretna imovina Banke, privukla je kupce. Prodat je poslovni prostor u Bihaću za nešto više od 272 hiljade maraka, kancelarijski nameštaj, oprema i računari za 10 hiljada , automobili, traktor i kamion za 19 hiljada, te mešalica za stočnu hranu za 795 maraka.

Na narednoj licitaciji cena pokretne imovine biće još niža, dok će cena nekretnina ostati približno ista, poručuje stečajni upravnik, Mirjana Golić.

– Smatramo da vrednost nekretnina zaista nije preopterećena i realna je, i ne znam koji će biti tačno stav sklupštine, ali dosadašnje mišljenje odbora poverilaca je da se ne ide na neko drastično smanjenje – kaže Mirjana Golić, stečajni upravnik Banke Srpske, piše ATV.

Tags
Back to top button