Mladi kreiraju budućnost svetske privrede – Bankar.rs
INOSTRANE BANKE

Mladi kreiraju budućnost svetske privrede

Unija poslodavaca Srbije poziva mlade od 18 do 35 godina da do 28. februara konkurišu za učešće u projektu “Idea 4 Action”, koji je nastao inicijativom Svetske banke i američke “Wharton” škole iz Pensilvanije.

Kako je saopšteno, međunarodni projekat podstiče kreativno i konstruktivno razmišljanje u pogledu budućih održivih privreda u svetu sa željom da podstakne mlade ljude iz celog sveta da se priključe kreiranju inovativnih poslovnih rešenja i menadžment modela.

Neke od ključnih oblasti su: promocija mira, smanjnje siromaštva, zapošljavanje, promocija zdravlja, očuvanje planete, klimatske promene..

“Unija poslodavaca Srbije, kao kredibilan partner na ovim prostorima, podržao je projekat verujući da ova inicijativa može pomoći bržem i efikasnijem privrednom razvoju Srbije, u što boljem povezivanju sa svetskom privredom koja definiše nove trendove za razvoj društva u celini. Veliku ulogu u razvoju društva svakako imaju mladi, koji imaju inovativne ideje i spremni su da kreiraju poslovna rešenja za budućnost”, navodi se u saopštenju UPS.

Najbolji timovi biće odabrani krajem maja, a njima će biti omogućeno predstavljanje ideje na međunarodnim događajima na visokom nivou i podrška u finansijkom i edukativnom smislu.

Tags
Back to top button