Miloš Brusin – novi predsednik Izvršnog odbora Telenor banke – Bankar.rs
DOMAĆE BANKE

Miloš Brusin – novi predsednik Izvršnog odbora Telenor banke

Miloš Brusin, direktor finansija i upravljanja rizicima, imenovan je za novog predsednika Izvršnog odbora (IO) Telenor banke počev od 1. juna. Miloš ima široko iskustvo u bankarskoj industriji, stečeno na rukovodećim pozicijama u oblasti upravljanja rizicima i poslovima sa stanovništvom.

„Telenor banka je za samo dve i po godine promenila način na koji građani u Srbiji vide bankarstvo. Približavamo se tristahiljaditom korisniku, što je motiv da i dalje unapređujemo iskustvo korisnika sa Telenor bankom. Lično, velika je privilegija da budem na čelu ovako inovativne banke.“, kaže Miloš Brusin, predsednik IO Telenor banke.

Miloš Brusin je trinaest godina dugu karijeru započeo i razvijao u Findomestic banci. Profesionalno iskustvo gradio je kroz različite uloge, obavljajući poslove u oblastima upravljanja rizicima, upravljanja sistemom podrške i operacijama u poslovima sa stanovništvom – naplata potraživanja i poslovi sa platnim karticama. Timu Telenor banke pridružio se 2016. godine na poziciji člana Izvršnog odbora i direktora finansija i upravljanja rizicima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Dosadašnji predsednik IO Martin Navratil ostaje u Telenor banci na poziciji savetnika Izvršnog odbora sve do 1. avgusta, kada će nastaviti profesionalnu karijeru u međunarodnoj finansijskoj instituciji Home Credit grupa. Predvodiće projekat razvoja nove banke u Indiji.

Telenor banka otvorena je u septembru 2014. godine i ubrzo je postala najbrže rastuća onlajn banka u regionu. Od čekanja u redovima za uplatu računa, bankarstvo je transformisano, pa se plaćanja danas obavljaju u nekoliko klikova, omogućeno je slanje novca direktno na imejl ili mobilni telefon primaoca, a zahtev za kredit moguće je podneti i onlajn, bez odlaska u banku. Da je tržište bilo spremno za drugačiji način poslovanja, dokazuje činjenica da je broj korisnika mobilnog bankarstva porastao skoro četiri puta.

Tags
Back to top button