Aleksander Piker, predsednik IO otvorio kongres kontrolera: Osnova bankarstva je poveren – Bankar.rs
DOMAĆE BANKE

Aleksander Piker, predsednik IO otvorio kongres kontrolera: Osnova bankarstva je poveren

„Uprkos inovacijama kroz vekove, osnova bankarstva je ostala ista, a to je, pre svega, poverenje,“ rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke dr Aleksander Piker, kao prvi govornik na petom kongresu kontrolera Srbije koji je održan u hotelu Kraun Plaza u Beogradu, pred rekordnih 500 učesnika.

Tema ovogodišnjeg kongresa je digitalizacija u biznisu, a upravo o ovom procesu u finanijskom sektoru, prezentaciju je održao g. Piker. On je objasnio da „digitalizacija nije novi proizvod, već obavljanje poznatog posla, na drugačiji, inovativan  i efikasniji način.”

“Inovacija znači da radite nešto različito i efikasnije, a što izaziva mnogo kritike od onih koji rade to isto na stari način“, rekao je Aleksandar Piker.

 

Više od 20 govornika analiziralo je goruću temu, uticaj digitalizacije na biznis, u najrazličitijim oblastima poslovanja, od bankarstva, preko IT industrije do maloprodaje.

 

„Jasno je da postoje dva sveta: on-line i off-line. Pred nama je pitanje da li možemo da ih pomirimo, da budemo digitalni, ali i da se držimo starih, a dobrih vrednosti“, rekao je organizator kongresa, direktor Menadžment centra Beograd Bojan Šćepanović.

 

Paneli na V kongresu kontrolera posvećeni su digitalizaciji u sektorima ljudskih resursa i digitalnom marketingu.

 

Na Kongresu kontrolera nastupili su isključivo stručnjaci iz prakse, visoko pozicionirani menadžeri iz kompanija koje su lideri u svojom oblastima poslovanja: Komercijalne banke, Telekoma Srbija, JTI, Microsofta, Delhaize Srbija, NIS-a i mnogih drugih.

 

Kontroling je novi način analize poslovanja, koji pomaže menadžerima u donošenju najboljih tržišnih odluka. Nastao je u Nemačkoj i smatra se jednim od bitnih razloga superiornosti nemačkih kompanija.

Tags
Back to top button