Uprava Komercijalne banke potvrdila optužnicu protiv bivših čelnika – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDER

Uprava Komercijalne banke potvrdila optužnicu protiv bivših čelnika

Postupak koji se vodi protiv bivšeg menadžmenta Komercijalne banke (KMBN) za privredni prestup pred Privrednim sudom u Beogradu pokrenut je na zahtev NBS-a za slučajeve iz 2013. i 2014, a novo rukovodstvo je preduzelo sve potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom i internim procedurama kako bi se ovaj slučaj razriješio, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

„Optužni predlog za privredni prestup odnosi se pre svega na članove bivšeg menadžmenta – bivšeg predsednika Izvršnog odbora Ivicu Smolića, kao i nekadašnje članove Izvršnog odbora Dragana Santovca i Slavicu Đorđević. Novi menadžment Komercijalne banke, koji je preuzeo funkciju krajem 2015. odnosno početkom 2016. godine, preduzeo je sve potrebne mere, u regulatornom, organizacionom i kadrovskom smislu, da se otklone nedostaci koje je konstatovao NBS u primeni odredaba Zakona o sprečavanju pranja novca, što je u potpunosti i učinjeno”, naveli su u saopštenju nadležni u Komercijalnoj banci.

Smolić je razrešen dužnosti i napustio je banku 2015, dok su Santovac i Slavica Đorđević, kao i direktor Odeljenja za sprečavanja pranja novca Milan Milutinović, razrešeni dužnosti i napustili su banku 2016. godine. Ostali zaposleni obuhvaćeni postupkom su razrešeni dužnosti i premešteni na niže funkcije, a pojedini su napustili banku, navode u Komercijalnoj banci naglašavajući da u potpunosti sarađuju sa istražnim organima u procesu za privredni prestup protiv odgovornih iz bivšeg menadžmenta.

Novo rukovodstvo banke preduzelo je sve potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom i internim procedurama kako bi se ovaj slučaj razrešio”, navodi se u saopštenju ove banke.

Tags
Back to top button