Telekom Srbija isplaćuje dividendu 22. decembra: Akcionarima 6,72 milijarde dinara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Telekom Srbija isplaćuje dividendu 22. decembra: Akcionarima 6,72 milijarde dinara

Telekom Srbija ad Beograd će na osnovu odluke skupštine preduzeća izvršiti isplatu dividende u bruto iznosu od 8,40 dinara po akciji. Dan dividende, odnosno datum na koji se utvrđuje spisak akcionara koji imaju pravo na dividendu je 20.6.2022. godine, a ona će biti isplaćena 22. decembra.

U zvaničnom kompanijskom saopštenju istiće se da će državi dividenda biti isplaćena direktno uplatom na račun, dok će svim ostalim akcionarima pripadajuća dividenda biti isplaćena preko Centralnog registra, depoa i klirniga hartija od vrednosti (CRHOV).

Telekom Srbije takođe poziva akcionare koji nemaju aktivan račun, odnosno čiji je račun ugašen nakon 20. juna, da dostave instrukcije za prijem novca po osnovu isplate dividende, do 20. decembra 2022. godine.

Prema podacima iz finansijskog izveštaja za 2021. godinu, Srbija je imala 58,1 odsto vlasništva u Telekomu Srbija, 20 odsto akcija su otkupljene sopstvene akcije, a 21,9 odsto akcija pripada građanima, zaposlenima i bivšim zaposlenima.

Ukupna dobit preduzeća za 2021. godinu u iznosu od 13,1 milijardi dinara raspoređena je na isplatu dividendi akcionarima (6,72 milijardi dinara) i neraspoređenu dobit (6,4 milijardi dinara).

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button