Čadežu novi mandat na mestu predsednika regionalne privredne komore – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Čadežu novi mandat na mestu predsednika regionalne privredne komore

Predstavnici Komorskog investicionog foruma, regionalne privredne komore Zapadnog Balkana, (КIF ZB 6) na današnjoj sednici Upravnog odbora poverili su novi četvorogodišnji mandat predsedniku Privredne komore Srbije (PКS) Marku Čadežu na poziciji predsednika Upravnog odbora ove regionalne poslovne asocijacije.

Na mesto zamenika predsednika UO KIF ZB 6 ponovo je izabran Branko Azeski, predsednik Privredne komore Severne Makedonije, objavila je PKS.

Azeski je, na 12. sednici UO KIF ZB 6 koja je održana onlajn, istakao da je ova regionalna komora, koja predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, prepoznata kao prvi glas privatnog sektora Zapadnog Balkana, jer ima jasan stav, viziju i koncept o budućem razvoju, a prepoznatljiva je na poslovnoj mapi Evrope kao najznačajniji glas biznis zajednice sa ovih prostora.

KIF ZB6 okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana koja je 2017. godine uspostavila platformu saradnje sa ciljem da obezbedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojača i unapredi kontakte među privrednicima promovišući region kao jednu investicionu destinaciju.

Misija KIF ZB 6 jeste da otvori nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem barijera razvoju regionalne ekonomske saradnje i unapređenjem poslovne i investicione klime, navela je PKS.

Članovi UO KIF ZB6 na današnoj sednici pozvali su mala, mikro i srednja preduzeća (MMSP) iz regiona Zapadnog Balkana da konkurišu za Program podrške pružanja tehničke asistencije MMSP pri apliciranju za EU fondove koji predviđa učešće 60 MMSP sa Zapadnog Balkana – po 10 kompanija iz svake od šest ekonomija.

Tags
Back to top button