Bloomberg Adria predstavljen biznis zajednici – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Bloomberg Adria predstavljen biznis zajednici

Bloomberg Adria, kao prva multiplatformska mreža za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi predstavljena je biznis zajednici u Beogradu.

Bloomberg Adria poslovaće po licenci svetskog poslovnog lidera u oblasti medija, prestižnog brenda Bloomberg.

Više od 130 novinara, analitičara, finansijskih i drugih stručnjaka objavljivaće poslovne i finansijske vijesti i analize, u redakcijama u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Bloomberg Adria će koristiti snagu 2.700 novinara i analitičara iz Bloomberg News iz 120 zemalja i stvoriti izvor vesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta. Sastojaće se od prevedenog Bloomberg News sadržaja, kao i sopstvenih izeštaja, proizvedenih u specijalizovanim uredničkim centrima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

– Ovaj region se zaista brzo razvija i veoma nam je drago što sa lokalnim partnerom delimo posvećenost ka nezavisnom novinarstvu i produkciji pouzdanog sadržaja zasnovanog na podacima, rekao je Constantin Cotzias, direktor Blooberg LP za Evropu i dodao: – Bloomberg Adria će pružati vrhunske, globalne poslovne vesti koje će regionalnoj zajednici pomoći da ostanu informisani putem TV, digitalnih, mobilnih i društvenih platformi, penosi Euronews.

Bloomberg Adria je medijska platforma koja će donosiocima odluka pružati vesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promenama, i još mnogo toga.

– Naš region je mali i zato je izuzetno važno da se zajedno razvijamo i podržavamo kako bismo mogli da rastemo u skladu sa potencijalima koje imamo. Dostupnost tačnih informacija i razmjena informacija na regionalnom nivou iz pouzdanih, nezavisnih izvora nikada nije bila važnija, istakla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije i dodala: – Bloomberg Adria je multimedijalna platforma koja će svojim kredibilitetom i kvalitetnim informisanjem doprineti razvoju budućih investicija i ekonomskom rastu naše zemlje i regiona.

Iz kompanija Telekom Srbija kazali su da su ponosni što su se pridružili projektu Bloomberg Adria u poduhvatu koji će pomoći da publika širom jugoistočne Evrope dobije relevantne, pouzdane informacije.

– Uticaj ove platforme ide i daleko dalje od toga. Ona će biti u stanju da osnažuje lidere da donose odluke zasnovane isključivo na činjenicama, zaključio je Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Tags
Back to top button