Novi paket pomoći privredi i građanima za 10 dana – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Novi paket pomoći privredi i građanima za 10 dana

Novi paket pomoći privredi i građanima biće donet u narednih 10 dana, izjavio je u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mi nismo u lokdaunu, nama rade restorani i do 20 sati, gledamo da ljudi rade i prežive. Idemo sa novim paketom pomoći i očekujte da u narednih 10 dana izađemo sa novim paketom“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Ne pitajte odakle pare, dodao je Vučić i istakao da država to može zahvaljujući odgovornoj politici.

„Imamo pare, ali nemamo ćup da izbacujemo koliko svi žele. Ali, ćemo opet ekonomiju da sačuvamo i zato su nam potrebne vakcine i zato ćemo već sledeće nedelje da obavestimo javnost da ćemo malo da popravimo saldo u broju vakcina, iako je to nemoguće obećati u ovim uslovima“, kazao je Vučić.

On je istakao da je Srbija svaku vakcinu uvezla direktno i da je država platila po najpovoljnijim uslovima, bez ijedne posredničke firme.

On je objasnio da je danas teže nabaviti vakcinu protiv korone, nego nuklearno oružje i da bi Srbija bila neodgovorna da nije obezbedila 1,150 miliona vakcina pored programa EU Kovaks, iz kojeg nismo dobili nijednu vakcinu, kao ni zemlje iz regiona.

Prosečna plata u Srbiji za novembar , u sred korona virusa, iznosila je 518 evra, rekao je Vučić, dodajući da to znači da prosečna plata u Beogradu ide više od 650 evra.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button