Korona ruši i Silicijumsku dolinu – I jedan od osnivača seli se u Teksas – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Korona ruši i Silicijumsku dolinu – I jedan od osnivača seli se u Teksas

Kompanija Hjulit Pakard Enterprajz (HPE) preseliće svoje sedište iz Silicijumske doline u Hjuston, u državi Teksas, izvestio je u utorak CNBC.

Kompanija gradi novi kampus u Hjustonu, ali će zadržati i postojeći u San Hozeu. HPE neće otpustiti nijednog zaposlenog u okviru selidbe, a još uvek nije jasno koliko radnika i u kojim sektorima će pogoditi odluka o preseljenju, navodi se u izveštaju koji prenosi Biznis Insajder.

Kompanija Hewlett-Packard se podelila na Hewlett Packard Enterprise i HP Inc. u novembru 2015. godine, usled rastuće konkurencije u oblasti “računarstva u oblaku” (cloud computing). Sedište HP-a bilo je u Silicijumskoj dolini od osnivanja kompanije 1939. godine.

Guverner Teksasa Greg Abot objavio je na Tvitteru, povodom ove vesti, da je “Teksas i dalje najbolje mesto u Americi za poslovanje”.

Vest o preseljenju sedišta kompanije HPE samo je poslednja u nizu najava izvršnih direktora i kompanija, tokom pandemije Covid-19, da napuštaju tehnološki region i odlaze u Teksas. Ostin je posebno popularan izbor za selidbu.

Tags
Back to top button