Vučić: Protiv sam zabrane rada nedeljom – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Vučić: Protiv sam zabrane rada nedeljom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom. Vučić je, u Jerusalimu, ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

“Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim”, kazao je on.

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

“Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina”, istakao je on.

Na konstataciju da se građanima ne bi svidelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade.

“Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom”, poručio je on.

Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže da ne radimo ni petkom, da ne radimo od sedam do 16, kasnije od devet do 17 i tako dalje.

“Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo”, kazao je on. Istakao je da ne razume ni pomeranje radnog vremena, i da to zamera ministru Zoranu Đorđeviću.

Tags
Back to top button