S&P potvrdio “A” rejting Triglava, naglasak grupe na tržišta izvan Slovenije – Bankar.rs
OSIGURANJESVE VESTI

S&P potvrdio “A” rejting Triglava, naglasak grupe na tržišta izvan Slovenije

Agencija za kreditni rejting S&P Global Ratings je 31. jula 2019. Triglav grupi i njenom matičnom društvu Zavarovalnici Triglav, kao i kćerinskom društvu Pozavarovalnici Triglav Re ponovo potvrdila dugoročan kreditni rejting i kreditni rejting finansijske moći “A”.

S&P rejting temelji na vodećem položaju Triglava u Sloveniji i regionu, na njegovoj dobro segmentiranoj ponudi, razgranatoj prodajnoj mreži i na snažnom trgovačkom brendu.

S&P ocenjuje profil poslovnih rizika kao veoma stabilan. Investicioni portfolio Triglav grupe je kvalitetan i dobro raspodeljen, usmeren uglavnom u investicije na području evra. Zaštita u formi reosiguranja Triglav grupe je konzervativna, a njen profil rizika je dobar.

Sve navedeno omogućava Triglav grupi stabilno i profitabilno poslovanje što S&P očekuje i u budućnosti, kad će Grupa nastaviti sa provođenjem strateških planiranih aktivnosti.

Te aktivnosti, između ostalog, uključuju kontinuirani razvoj segmentirane ponude, geografsku raspodelu prihoda s većim udelom premija sa tržišta izvan Slovenije i jačanje delatnosti upravljanja imovinom. Da bi se postigao rast i razvoj, Triglav grupa ima na raspolaganju postojeću dobru kapitaliziranost, za koju S&P očekuje da će i ubuduće ispunjavati minimalno kriterije za rejting “AA”.

Stabilna srednjoročna prognoza kreditnog rejtinga odražava očekivanja S&P da će Triglav i u nadolazećem dvogodišnjem periodu uspešno sprovoditi poslovnu strategiju s naglaskom na rastu, na daljnjoj disperzivnosti poslovanja, na očuvanju veoma visoke adekvatnosti kapitala i na dobrom stabilnom poslovanju.

Tags
Back to top button