Intesa Sanpaolo u drugom tromesečju 2019. ostvarila dobit od 1,22 milijarde evra – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Intesa Sanpaolo u drugom tromesečju 2019. ostvarila dobit od 1,22 milijarde evra

Italijanska bankarska grupa Intesa Sanpaolo u drugom tromesečju 2019. ostvarila je neto dobit od 1,22 milijarde evra, što je za 31 odsto više u poređenju sa istim razdobljem prošle godine, pokazuje njen finansijski izveštaj.

U razdoblju od aprila do juna banka je zabeležila slabije neto prihode od kamata, te od naknada i provizija u poređenju sa istim razdobljem lani, pokazao je poslovni izveštaj te bankarske grupacije.

Neto kamatni prihodi u drugom tromesečju su smanjeni za 4,2 odsto prema istom razdoblju prošle godine, na 1,76 milijardi evra. Neto prihodi od naknada i provizija u istom su razdoblju iznosili 1,99 milijardi evra i bili su za 1,3 odsto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvih šest ovogodišnjih meseci neto dobit tako je dostigla 2,27 milijardi evra, što je za četiri odsto više nego u istom razdoblju 2018. godine.

Neto kamatni prihodi u posmatranom razdoblju su smanjeni za 4,7 odsto, na 3,52 milijarde evra, a neto prihodi od naknada i provizija pali su za 4,1 odsto, na 3,88 milijardi evra.

U 2019. godini italijanska bankarska grupa očekuje da će joj neto dobit porasti u odnosu na 2018. godinu kao rezultat rasta prihoda, nastavka smanjenja operativnih troškova i smanjenja troškova rizika.

Tags
Back to top button