Unikredit banka donirala novac umesto novogodišnjih poklona – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEDruštvena odgovornost

Unikredit banka donirala novac umesto novogodišnjih poklona

Unikredit (UniCredit) banka je saopštila danas da je novac namenjen za kupovinu novogodišnjih poklona u iznosu od 16.500 evra raspodelila na tri dela i donirala Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i “BelHospice-u”.

Pored toga su klijentima podeljeni “simbolični” pokloni, ručno rađeni sapuni iz novosadskog porodičnog preduzeća “Sofi” i ručno rađene kocke od drveta iz radionice “Šumarko” iz Valjeva.

Ti proizvodi su jedni od pobedničkih na konkursu “Ideja za bolje sutra”, koji Unikredit banka sprovodi od 2012. godine kako bi doprinela razvoju socijalnog preduzetništva u Srbiji. Do sada je podržano 23 ideje dodelom bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 140.000 evra.

“Kada govorimo o društveno odgovornim aktivnostima, 2017. godina je jedna od najuspešnijih od kada Unikredit banka posluje na srpskom tržištu i odluka da se sredstva doniraju za novogodišnje praznike zapravo predstavlja krunu celokupnog angažovanja”, navodi se u saopštenju.

Banka je, kako ističu, veoma posvećena razvoju lokalnih zajednica na različitim nivoima pa je sprovela brojne aktivnosti čiji je cilj unapređenje uslova života, a u kojima je učestvovalo skoro 50 odsto zaposlenih.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button