ISPUNJENI USLOVI BiH na korak do kredita MMF od 76 miliona evra – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKE

ISPUNJENI USLOVI BiH na korak do kredita MMF od 76 miliona evra

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ i vlasti u BiH postigli su sporazum u vezi sa politikama koje će omogućiti MMF da preporuči zaključivanje prvog pregleda proširenog aranžmana u okviru kreditne linije ovog fonda za proširene aranžmane, izjavio je šef Misije MMF za BiH Nadim Ilahi.

– Vlasti su već ispunile nekoliko uslova tokom proteklih meseci. Nedavno je Parlamentarna skupština BiH usvojila povećanje akciza na gorivo, čime će biti deblokirana velika ulaganja u infrastrukturu, finansirana iz spoljnih izvora. Uz to, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je budžet za narednu godinu, u skladu sa preporukama osoblja MMF – saopšteno je iz MMF u BiH.

 Iz ove institucije izražavaju nadu da će parlament Federacije BiH /FBiH/ usvojiti budžet za 2018. godinu, u skladu sa preporukama MMF, a od Vlade FBiH očekuje se pokretanje temeljne procene za dva telekom preduzeća u vlasništvu FBiH – “Telekoma BiH” i “HT Mostar”.

– Očekuje se da će, po odobrenju Izvršnog odbora i zaključivanja pregleda, MMF doznačiti 76 miliona evra – navedeno je u saopštenju.

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button