RBI otvorila finansijsko-tehnološki akcelerator „Elevator Lab“ – Bankar.rs
INOSTRANE BANKE

RBI otvorila finansijsko-tehnološki akcelerator „Elevator Lab“

Dana 1. juna 2017,  Johan Štrobl (Johann Strobl), predsednik Raiffeisen Bank International AG (RBI), otvorio je novi finansijsko-tehnološki akceleratorski program RBI-a pod nazivom „Elevator Lab”, tokom festivala osnivača i tehnologija „Pioneers’17” u bečkoj Carskoj palati.

„Kroz platformu ‘Elevator Lab’, tražimo austrijske i međunarodne start-apove koji se bave finansijama i tehnologijom, posebno sa područja srednje i istočne Evrope, koji su već aktivni na tržištu sa svojim prvim proizvodima i uslugama, a imaju i dodatnu podršku u vidu odgovarajućeg finansiranja. Naš cilj je dugoročna saradnja kako bismo proširili vlastiti portfolio proizvoda i usluga. Naše višegodišnje iskustvo pruža podršku start-apovima kako bi dalje razvili svoje ideje i inovacije. Kao partner u saradnji i kroz pilot projekte nudimo im pristup tehnologiji i našoj mreži u srednjoj i istočnoj Evropi, uključujući 16,6 miliona klijenata”, objasnio je Štrobl ciljeve finansijsko-tehnološkog akceleratora.

„Tražimo finansijsko-tehnološke start-apove koji pružaju rešenja u segmentu bankarstva za mala i srednja preduzeća, analitiku velikog broja podataka, RegTech, plaćanja i transakcije, poslovnica budućnosti, kao i tehnologije za investiranje i trgovanje. Start-apovi koje smo odabrali imaće četiri meseca da dalje razviju svoje koncepte i ideje zajedno sa stručnjacima RBI-a. Ukupan budžet za ovu fazu provere koncepta biće do 200.000 evra”, dodao je Mihael Helerer
(Michael Hoellerer), opunomoćenik RBI-a, koji je, između ostalog, nadležan za strategiju digitalizacije RBI grupacije.

Prijavljivanje je moguće do 31. jula 2017. godine putem zvanične internet stranice:  www.elevator-lab.com.

Tags
Back to top button