Prodat Hotel Jugoslavija: Evo ko je novi vlasnik koji je bio jedini na licitaciji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Prodat Hotel Jugoslavija: Evo ko je novi vlasnik koji je bio jedini na licitaciji

Javna licitacija hotela "Jugoslavija" je upravo završena, a kompanija "Danube Riverside" koja je u stečaju pripala je novom vlasniku MV Invesments.

Ova kompanija je jedina stekla pravo učešća na licitaciji i hotel Jugoslaviju je kupila za 3,17 milijardi dinara (tj. po početnoj ceni).

Šta je sve prodato na današnjoj licitaciji?

  1. Hotel Jugoslaviju, tj. poslovni prostor u podrumu prizemlju, mezaninu i osam spratova
  2. Građevinsko zemljište ukupne površine 45.613 kvadrata (pod objektima 13.981 kvadrata, uz objekte 31.632 kvadrata). Vlasništvo nad zemljištem je zajedničko sa MV Investment doo Beograd, uz komentar ALSU da nije izvršeno pravno razgraničenje u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela.
  3. Ostala imovina stečajnog dužnika, tj. luster i bista skulptura (delo Aleksandra Zarina). Luster i bista skulptura imaju kako stoji u oglasu istorijsku i umetničku vrednost. Bista je u svojstvu kulturnog dobra, a čuveni luster je takođe proglašen za dobro koje uživa prethodnu zaštitu.

U septembru prošle godine je Beogradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je, na mestu hotela “Jugoslavija”, plan izgradnje kompleksa sa visokim objektom visine od 155 metara. Ukupna površina kompleksa je 240.000 kvadrata.

Tags
Back to top button