Mali: Čestitam na fenomenalnom uspehu Er Srbiji – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Mali: Čestitam na fenomenalnom uspehu Er Srbiji

Čestitam rukovodstvu i zaposlenima kompanije Er Srbije na fenomenalnom uspehu koji su ostvarili, napisao je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

Kako je Mali naveo, veliki je podvig ubeležiti profit od 40,5 miliona evra u prošloj godini koja je bila jedna od ekonomski najizazovnijih za čitav svet.

“Ovo je dvostruko veći profit u poređenju sa prethodnom godinom, bez državnih subvencija. Krila srpskog nacionalnog avio prevoznika od 2023. stižu do 23 nove destinacije, na ukupno 87 ruta do 34 zemlje širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike”, napisao je.

U redovnom i čarter saobraćaju prevezeno je ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji kompanije dugoj skoro 97 godina.

“U narednim mesecima, planirano je proširivanje flote Er Srbije regionalnim avionima ATR 72-600, ali i novim avionima za dugolinijski saobraćaj Airbus A330-200. Naši avioni nastavljaju da lete svetskim nebom!Želim im dobro vreme i još veće profite! Bravo!”, napisao je Mali.

Tags
Back to top button