Vučić: Sve spremno za zajedničko tržište radne snage Otvorenog Balkana – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Vučić: Sve spremno za zajedničko tržište radne snage Otvorenog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Tirani da će na Regionalnom samitu o planu rasta i konvergencije glavne teme biti one koje su od životnog značaja za Zapadni Balkan, kao što su jedinstveno tržište.

“Imaćemo vremena da o tome govorimo, imam mišljenje da su to životno značajne teme za nas, to su one o kojima sam govorio – jedinstveno tržište, mi tu imamo probleme, ljudi misle da je to kao lako, pa se to nama sviđa, ima tu problema, jer oni traže od nas da mi prestanemo sa subvencijama za dovođenje stranih direktnih investicija od 2027”, rekao je Vučić novinarima i istakao da mi tražimo da to ide najranije, od 2029. ili 2030. kako bismo i dalje privlačili najveći broj investitora.

Dodao je da je to za nas jedna veoma teška tema, kao i da će se razgovarati o drugim temama, poput reformi, jedinstvenog platnog prometa i drugim, poput javnih nabavki i odnosa Srbije prema Kini.

“I sad i tu pregovaramo, oni to traže odmah, a mi to tražimo pre ulaska u Evropsku uniju, ni oni ne znaju kada će da bude, a kamo li mi, tako da gledamo svi sve, oni gledaju kako da oni dobiju što je moguće više, mi gledamo kako da dobijemo što više, a da izgubimo što manje i tako. Biće interesantno, ali to su veliki ciljevi za nas. To što radimo sad sa Evropskom unijom je odlično za nas i odlično za njih. Hvala nekome ko se pametno setio da konačno nešto konkretno razgovaramo”, naveo je Vučić.

Tags
Back to top button