“Najjeftiniji” kredit ne postoji i to treba da naučite što pre – Bankar.rs
BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

“Najjeftiniji” kredit ne postoji i to treba da naučite što pre

Svako pri kupovini želi da prođe što jeftinije, pa zašto bi kupovina kredita kod banke bila druga priča?

Bilo da se radi o keš kreditu, kreditu za refinansiranje ili stambenom kreditu, logično je da želite da prođete najpovoljnije moguće.

Zbog toga ogromna većina građana dok traži kredit pita: koji je najjeftiniji, odnosno najpovoljniji kredit?

Odgovor glasi:takav kredit ne postoji!

Možda ovo deluje kao poprilično oštra izjava, ali hajmo malo da razjasnimo situaciju.

  • Kupovina kredita od banke podrazumeva da vi tokom pregovora trgujete sa uslovima koje možete da obezbedite. To su zaposlenje, visina primanja, firma u kojoj radite….mnogo je faktora koje bankari uzimaju u obzir pri odobravanju kredita.
  • Tek kada ispunite uslove kredita, vi možete tražiti cenu kredita, tj. možete pregovarati o najjeftinijoj opciji koja je banka spremna da vama lično ponudi.

Jednom prilikom smo ovu pojavu ilustrovali pričom o Zdravku Čoliću i bankarima, ali poenta je da ne morate biti Zdravko Čolić da biste dobili povoljan kredit, a objasnićemo i zašto.

Ako ne ispunjavate uslove koje je banka propisala za jefitniji kredit, onda vam jedino preostaje da od banke kupite neku skuplju pozajmicu.

Svi koji su ikada tražili kredit znaju da banke na svojim sajtovima često prikazuju reprezentativne primere, a oni su upravo to – primeri. Uslovi koje je banka odabrala da stoje na sajtu, a kada odete u filijalu i očekujete uslove sa sajta, onda čujete neku drugu priču i kredit obično ispadne skuplji nego što to piše na bilbordu ili na sajtu.

(Kamatica)

Tags
Back to top button