Evo šta je Mask rekao kada je saznao da je postao najbogatiji čovek – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Evo šta je Mask rekao kada je saznao da je postao najbogatiji čovek

Kako je akcija Tesle preskočila 880 dolara, Ilon Mask sada “vredi” 195 milijardi, 10 više od Džefa Bezosa.

Naime, akcije njegove kompanije skočile su preko 20 odsto u toku samo jedne nedelje, čime je Maskovo lično bogatstvo poraslo na 195 milijardi dolara, 10 milijardi više od dosadašnjeg lidaera na listi bogataša Džefa Bezosa, prema Blumbergovom indeksu milijardera 8. januara.

Kada su vlasnici akcija Tesle iz Silicijumske doline na Tviteru objavili tu vest, Maskov odgovor sastojao se od samo šest reči: “Čudno je to”, i “Pa, natrag na posao”. To bi se moglo protumačiti kao “sleganje ramenima” na vest da je postao najbogatiji čovek na svetu, ali je zapravo savršen odgovor, a i korisna lekcija iz emotivne inteligencije za svakog lidera, piše Inc.com.

Mask naravno zna koliko je ta vest promenljive prirode, kao i svaka vest u vezi sa cenama akcija na svetskim berzama. Tesline akcije zaključene su tog dana preko 880 dolara po komadu, ali pre manje od dve godine vredele su oko 38 dolara.

Ako vam je sada jako žao što ih tada niste kupili, svima je tako.

Što se tiče Maska, on je novo lice među superbogatašima: stekao je 150 milijardi, više od tri četvrtine svog megabogatstva – u proteklih godinu dana.

Verovatno mu nije teško da se seti dana kada je spavao u kancelariji, ne toliko da bi mogao maksimalno da se posveti poslu kao što je to ovih dana često slučaj, već jer nije mogao sebi da priušti stan u koji bi otišao.

Tags
Back to top button