E-prijave ugovora o lizingu za napredak na Doing business listi – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

E-prijave ugovora o lizingu za napredak na Doing business listi

Agencija za privredne registre će uvesti sistem elektronskog podnošenja prijava u Registru finansijskog lizinga, na osnovu koga će biti ubrzana procedura registracije ugovora o finansijskom lizingu.

“U APR kreće da radi sistem za elektronski prijem ugovora o finansijskom lizingu. To je naša obaveza koju smo prihvatili iz plana i programa naše vlade za napredak države na Duing biznis listi Svetske banke”, rekao je za Tanjug direktor APR Milan Lučić.

Objasnio je da će pomoću elektronskog sistema koji je izrađen u 2019. prijave za registraciju ugovora o finansijskom lizingu biti u elektronskoj formi, tako da će lizing kuće koje zaključuju ugovore sa korisnicima o finansijskom lizingu te ugovore elektronski dostavljati APR, koji će ih dalje elektronski obrađivati.

Lučić je rekao da je ovo mera predviđena Programom Vlade za unapređenje pozicije Republike Srbije na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja Doing business za period 2019-2020. godine, u oblasti dostupnosti kredita, a u vezi sa transparentnosti informacija o sredstvima obezbeđenja.

Tags
Back to top button