Alipay za zabranu svih transakcija vezanih za bitkoin – Bankar.rs
KOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Alipay za zabranu svih transakcija vezanih za bitkoin

Alipay, ogranak za digitalno plaćanje kineskog giganta za e-trgovinu Alibaba, objavio je da će zabraniti sve transakcije povezane sa bitkoinom (BTC) i drugim kriptovalutama.

Alipay je ponovio svoj anti-kripto stav na Tviteru, koji je upozorio da kompanija pažljivo prati vanberzanske transakcije kako bi identifikovala neregularno ponašanje i osigurala poštovanje odgovarajućih propisa. Iz Alipay-a navode: “Ako se utvrdi da je bilo koja transakcija povezana sa bitkoinom ili drugim kriptovalutama, Alipay odmah zaustavlja relevantne usluge plaćanja.”

Ovaj potez prati razne izveštaje da se Alipay koristi za BTC transakcije.

Devetog oktobra, velika kripto berza Binance potvrdila je na Tviteru da je započela prihvatanje fiat valuta putem usluge plaćanja putem Interneta Alipay i aplikacije za mobilnu razmenu poruka i plaćanja WeChat.

Direktor Binance-a Čangpeng Žao, takođe poznat kao CZ, pojasnio je da berza ne radi direktno sa WeChat-om ili Alipayom, a korisnici su i dalje u mogućnosti da ih koriste za transakcije bez posrednika.

Ova najava je usledila nakon primene Binance-ovih P2P trgovanja za bitkoin, iter (ETH) i teter (USDT) u kineskom juanu (CNY) ranije, kako je izvestio Cointelegraph.

Prvobitno osnovan u Kini 2017. godine, Binance je sredinom septembra napravio prvu stratešku investiciju u kripto i blokčein kupovinom kompanije Mars Finance sa sedištem u Pekingu. Tada je kripto zajednica očekivala da će Narodna banka Kine pokrenuti sopstvenu digitalnu valutu centralne banke (CBDC).

Međutim, krajem septembra banka je potopila ta očekivanja – tvrdeći da nema određeni datum pokretanja svog CBDC-a i negirajući da je zemlja spremna da uvede novu finansijsku imovinu.

Tags
Back to top button