Posle ugovora o kreditu Telekomu – Memorandum sa ruskom bankom – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Posle ugovora o kreditu Telekomu – Memorandum sa ruskom bankom

Sberbanka Srbija i Telekom Srbija potpisali su memorandum o saradnji, u okviru posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, saopštila je ta banka.

Memorandum je iniciran ugovorom koje su te dve kompanije sklopile decembra 2018. godine.

Sberbanka Srbija jedna je od banaka koja je učestvovala u kreditiranju kompanije Telekom. Sberbank grupa je u tom kreditu učestvovala sa 77 miliona evra, od čega je učešće Sberbanke Srbija 25 miliona evra.

Ta investicija deo je šire akcije “Milion plus” koju Telekom Srbija sprovodi u cilju dostizanja preko million korisnika svojih multimedijalnih usluga i interneta.

Memorandum, kako je objasnio generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk, predviđa da kroz razmenu informacija, identifikovanje investicionih projekata i prilika i organizovanje ekspertskih sastanaka Sberbank i Telekom Srbija unaprede investicija koje će biti od koristi tim kompanijama, ali i ekonomijama Rusije i Srbije.

Telekom Srbija je, kako je saopšteno, vodeći provajder telekomunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi koji posluje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

U Srbiji ima godišnji konsolidovani prihod od 1,05 milijardi evra i neto profit od 125 miliona evra.

Na nivou čitave grupe Telekomu Srbija opslužuje oko 10 miliona korisnika različitih usluga (mobilna, fiksna, internet i multimedija).

Republika Srbija poseduje 58 odsto udela u Telekomu, 20 odsto su sopstvene akcije kompanije, dok oko 15 odsto pripada gradjanima Srbije, a sedam odsto zaposlenima i bivšim zaposlenima.

Tags
Back to top button