Made in Serbia: Evo kada će se naš “strujaš” naći na ulicama – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Made in Serbia: Evo kada će se naš “strujaš” naći na ulicama

U Fijatovoj fabrici u Kragujevcu uveliko se radi na proizvodnji novih električnih automobila.

Ovo će biti prvi električni automobili koji su proizvedeni u Srbiji, a njihovo predstavljanje se očekuje uskoro, ali tek nakon svih priprema i testova koje ovi automobili moraju da prođu.

Saša Đorđević predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija je rekao kada prvi električni automobili proizvedeni u Kragujevcu mogu da se očekuju i na ulicama, kao i kada će biti predstavljanje prvih modela. Dodaje da nisu tačne tvrdnje da takvi automobili već “krstare” ulicama, piše Blic.

“U ovom trenutku samo mogu da vam kažem definitivno mi ulazimo u jednu, vrlo ozbiljnu fazu. Po planu Republike Srbije i Stelantisa to treba da bude u trećem kvartalu ove godine. Još uvek datuma nema, za sada mislimo da će to biti oktobar, prva dekada ili polovina oktobra“.

“Koliko god nam taj rok izgledao dalek verujte mi za ovakvu globalnu pripremu, jednog globalnog modela je kratak. Jer mi ne spremamo automobile za tržište Srbije ili tržište Balkana, svaki ovaj model se sprema za globalno tržište. Ovaj model biće na raspolaganju svim zainteresovanim kupcima širom sveta, zbog toga je priprema ozbiljna”, kaže Đorđević.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button