„Ninamedia“ predstavila indeks korporativne reputacije: Rast reputacije u bankarskom sektoru, pad u naftnoj i mesnoj industriji – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

„Ninamedia“ predstavila indeks korporativne reputacije: Rast reputacije u bankarskom sektoru, pad u naftnoj i mesnoj industriji

Istraživanje pokazalo da je prosečna vrednost Incore-a u Srbiji najmanja u sektoru osiguranja, a najveća kada je reč o trgovinskim lancim

Kompanija „Ninamedia“, treću godinu zaredom, predstavila je indeks korporativne reputacije.

Reč je o projektu koji ima za cilj da pomogne kompanijama u procesu upravljanja ali i da prikaže stanje u kom se nalaze.
Konsultant u kompaniji „Ninamedia“ Miloš Bešić predstavljajući izveštaj na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu kazao je da je istraživanje rađeno na osnovu devet dimenzija, a istraživanje je pokazala da je prosečna vrednost Incore-a u Srbiji najmanja u sektoru osiguranja, a najveća kada je reč o trgovinskim lancima.
U poređenju sa prošlom godinom rast indeksa korporativne reputacije zabeležen je u bankarskom sektoru, dok je pad evidentan u naftnoj i mesnoj industriji.
Predstavljajući istraživanje, Bešić je kazao da postoje značajne razlike između sektora, ali da ga rezultati istraživanja nisu iznenadili.
“Postoji u određenim sektorima napredak kada govorimo o pojedinim parametara, ali imamo i pad u nekoliko industrija”, kazao je Bešić.
Kada je reč o parametru koji meri prepoznatljivost statistika je pokazala da su najprepoznatljivije kompanije iz mesne industrije, a najmanje su prepoznatljive one sa tržišta osiguranja.
S druge strane najveće poverenje se ima u trgovačke lance, a najmanje u preduzeća sa tržišta osiguranja.
Ovaj projekat je, kaže Bešić, značajan iz razloga što kompanije imaju mogučnost da provere na kojoj su poziciju u svom sektoru ali i u odnosu na lidera na tržištu.
Istraživanje je rađeno anketnom metodom na osnovu 1.005 ispitanika.

Tags
Back to top button