Lučić: Telekom Srbija nema nameru da prodaje akcije, već imamo planove za proširenje poslovanja – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Lučić: Telekom Srbija nema nameru da prodaje akcije, već imamo planove za proširenje poslovanja

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da ta kompanija nema nameru da prodaje bilo kakve akcije, već ima planove za proširenje poslovanja.

On je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da će 2024. sigurno doći do pregrupisavanja na Zapadnom Balkanu i da će neki drugi operatori prodati svoje akcije, ali ne i Telekom.
Advertisement

“Naš prihod će ove godine biti blizu dve milijarde evra i Telekom Srbije treba samo da širi svoje poslovanje”, rekao je Lučić ,odbacujući navode o prodaji 20 odsto akcija, čime bi izgubila kontrolu nad poslovanjem.

“Junajted grupa se šest godina bavi Telekomom, a mi se širimo i kažem biće zanimljivo videti ko će sve prodavati akcije ove godine”, naveo je on i ponovio da se Telekom bavi svojim poslovanjem i svojim rezultatima.

Lučić je rekao da kompanija Telekom na teritoriji Kosova ima problem u poslovanju od kako je na vlasti režim Aljbina Kurtija, čiji je cilj da oteža život srpske zajednice i ugasi srpske kompanije.

“Glavni napad na Telekom bio je u avgustu, ali smo to uspeli da rešimo uz pomoć američke administracije”, rekao je Lučić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, išlo se i na pokušaje da se Telekom ograniči u delovanju i da se retroaktivno primeni zakon kako bi se kompanija kaznila sa 1,5 miliona evra zbog kupovine četiri operatora.

(Euronews)

Tags
Back to top button