Delta Holding preuzeo veletrgovca odećom i obućom – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTIUncategorized

Delta Holding preuzeo veletrgovca odećom i obućom

Delta Holding Miroslava Miškovića preuzao je većinsko vlasništvo u veletrgovcu odećom i obućom Atled d.o.o. Beograd, izveštava Indikator.ba.

Delta Holding je ovu koncentraciju prijavio Konkurencijskom vijeću BiH 8. maja ove godine, ali je bh. antimonopolsko telo odbacilo jer nije bila obavezna.

– Analizom podataka koji se odnose na predmet obavljanja delatnosti i zemljopisnog tržišta poslovanja kao mjerodavno tržište predmetne koncentracije utvrđeno je tržište veleprodaje odeće i obuće u Bosni i Hercegovini. Prilikom ocene koncenetracije, međutim, Konkurencijsko veće je ocijenilo da učesnici koncentracije nisu ispunili uslove iz članka 14. stavak 1) Zakona te sledom istog ne podležu obavezi prijave koncentracije, navodi se u rešenju Konkurencijskog vijeća BiH.

Uvid u podatke Agencije za privredne registre Srbije pokazuje da je Delta Holding stekao 99,81 psoto udela u preduzeću Atled, dok je Goran Karić zadržao udeo od 0,19 posto.

Preduzeće za trgovinu i zastupanje Atled je 2020. godine imalo prihod od 7.005.000,00 dinara i dobitak od 6.769.000,00 dinara. U 2021. i 2O22. godini nije ostvarivalo prihode.

Back to top button