Lučič: Od 17. jula prodaja Telekomovih kartica u Nemačkoj, kompanija se uskoro širi i u Turskoj i SAD – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Lučič: Od 17. jula prodaja Telekomovih kartica u Nemačkoj, kompanija se uskoro širi i u Turskoj i SAD

U Nemačkoj od 17. jula kreće prodaja mobilnih katica Telekoma, a ta kompanija se uskoro širi i u Turskoj i SAD, najavio je danas generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

“Korisnici drugih operatera u Nemačkoj će bez promene broja moći da postanu naši korisnici. Oni će dobiti nemačku numeraciju i prva kartice će moći od 17. jula moći da naruče preko našeg sajta i 12 distributera, a od sledeće godine planiramo da otvorimo i 30 naših poslovnica”, rekao je on za TV Hepi.

Lučić je naglasio da će svi korisnici kartica Telekoma u Nemačkoj imati benefite ka Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini bez rominga, a imaće i pristup i svim tv kanalima kojih je oko 300, ali i radio kanalima, filmovima i serijama jer Telekom, kako kaže, ima “fenomenalnu kinoteku”.

On je najavio da se radi i na projektu montiranja optičkih kamera u više od 100 sportskih hala i stadiona u Srbiji, čime će od septembra biti omogućen direktan prenos korisnicima Telekoma u Srbiji i Nemačkoj preko specijalnog portala “Naša arena”, svih utakmica koje se u njima odvijaju.

“Sve lokalne utakmice će moći da se gledaju 24 sata. Neke će biti sa komentatorima, neke ne”, naglasio je Lučić i dodao da će se na taj način omogućiti ljudima u dijaspori da budu što bliži gradovima odakle su došli.

Prema njegovim rečima, Telekom procenjuje da će u naredne tri-četiri godine u Nemačkoj preći prihod od 100 miliona evra, jer je to tržište od više od 100 miliona korisnika i niko ovu srpsku kompaniju ne sprečava da uzme i deo tog tržišta.

Lučić je najavio i da u Turskoj sa prodajom televizijskog programa, Telekom kreće od oktobra i to agresivnim paketom za ljude koji znaju naš jezik, a njih je kako je naveo nekoliko miliona.

“U Americi ćemo se pojaviti kao i u Nemačkoj, sa mobilnim karticama, a nudićemo i televiziju i do kraja sledeće godine očekujemo da ćemo to završiti”, naglasio je generalni direktor Telekoma Srbije.

Telekom se širi na zemlje sa visokim standardom

On je naveo i da Telekom, uz Nemačku i Tursku već sad posluje u zemljama koje imaju preko 200 miliona stanovnika.

“Širimo se na zemlje sa visokim standardom i sa većim prihodom po stanovniku. Imaćemo i manja ulaganja, jer ne gradimo, već koristimo mrežu lokalnih operatera, a to je nova strategija Amazona, Gugla…”, istakao je Lučić.

On je dodao i da je sve ovo što se trenutno radi, odnosno međunarodna ekspanzija Telekoma bazirana na čvrstim temeljima na kojima se radilo prethodnih godina.

“Telekom je sada jedna ozbiljna kompanija koja vredi neuporedivo više. Ovo je bio logičan sled onoga što smo uradili od 2018. godine, da nije toga ne bi imali ozbiljno šta da ponudimo našim korisnicima u dijaspori”, kazao je Lučić i podsetivši da je Telekom ipak imao drugačiju sudbinu u početku i da na domaćem tržištu nije počeo ni kao prvi mobilni, ni internet, ni televizijski operater i da su se na tržištu u prošlosti drugi širili na račun te kompanije.

“Prvu takvu veliku koprodukciju potpisali smo pre petnaestak dana sa Amazonom, a Telekom će biti vlasnik 20 odsto prava. Ta serija koja će biti kriminalistička zvaće se Ožiljak i u njoj će vodeće uloge imati pet srpskih glumaca, što je bio naš uslov”, rekao je Lučić.

On je naglasio da će dijaspora biti dobar promoter digitalnih servisa, odnosno omogućiće Telekomu da bude “globalni igrač”.

Lučić je podsetio i da se sa projektom za dijasporu krenulo intenzivno pre četiri godine, puštanjem mobilnog operatera u Austriji i da su sada došli do 150.000 korisnika.

Tags
Back to top button