Lučić: Telekom Srbija ostvario tri istorijska rekorda, prihod 120 milijardi dinara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: Telekom Srbija ostvario tri istorijska rekorda, prihod 120 milijardi dinara

Telekom Srbija je ostvario prošle godine rekordan prihod veći od milijardu evra ili 120 milijardi dinara i na nivou grupe od 168 milijardi dinara, izjavio je danas generalni direktor Vladimir Lučić.

“Završeni su finansijski izveštaji za prošlu godinu, ostvarili smo tri istorijska rekorda. Prvi po prihodu, i u Srbiji i kao grupa. U Srbiji smo prvi put imali prihod veći od milijardu evra – 120 milijardi dinara, a na nivou grupe 168 milijardi dinara. Ostvarili smo i rekord po broju korisnika pošto sada imamo više od 11 miliona korisnika”, rekao je Lučić.

On je za TV Pink naveo da je Telekom Srbija ostvario i rekordan operativni profit pre amortizacije i troškova kamata, koji je na nivou Telekoma iznosio skoro 50 milijardi, a na nivou grupe 68 milijardi dinara ili skoro 600 miliona evra.

“To su istorijski najveći rezultati. Ako poredimo sa 2018. godinom, sada je godišnji prihod skoro 300 miliona evra veći, a operativna dobit je duplo veća. Sada imamo 1,8 miliona korisnika televizije, a samo u Srbiji došli smo do cifre od 1,2 miliona”, rekao je Lučić.

Takođe, kaže da strane banke ne traže bilo kakve garancije Telekomu, što je dokaz njegovog uspešnog poslovanja.

“Imamo kredite do 10 godina sa velikim grejs periodom sa godinu i po do tri i po godine, bez ikakve garancije. Veruju u naš biznis plan”, naglasio je Lučić.

On je dodao da je Telekom prošle godine ostvario još jedan rekord, uradio najviše baznih stanica – više od 2.000 stanica u Srbiji.

“Proširili smo našu mobilnu mrežu. Imamo skoro 1,4 miliona domaćinstva gde smo uveli optiku i sada nam se to sve vraća. Naši prihodi su svake godine sve veći i ima mogućnosti za dalju ekspanziju”, rekao je Lučić.

Tanjug

Tags
Back to top button