NIS isplaćuje dividende 22. avgusta, građanima po 35,46 dinara po akciji – Bankar.rs
BERZAKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

NIS isplaćuje dividende 22. avgusta, građanima po 35,46 dinara po akciji

Naftna kompanija NIS isplatiće 22. avgusta 35,46 dinara u bruto iznosu po akciji na ime dividende, najavila je kompanija putem saopštenja objavljenog na portalu Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHoV).

Skupština akcionara NIS je odobrila isplatu 25 odsto prošlogodišnje dobiti na ime dividende, odnosno 5,78 milijardi dinara, istakla je brokerska kuća Momentum Securities u analizi te odluke.

Iz NIS je saopšteno da će se akcionarima Gaspromnjeftu, Gaspromu i Republici Srbije isplata dividende obaviti direktnom uplatom sa računa kompanije čije je sedište u Novom Sadu, dok će ostalim akcionarima, uključujući i građane koji su ih dobili besplatnom podelom, uplata izvršiti preko CRHoV.

U „Momentumu“ su ocenili da bi sledeće godine dividenda mogla da bude „jedna od najvećih koju je kompanija isplatila“, s obzirom na izuzetne poslovne rezultate NIS, koji je u prvoj polovini ove godine ostvario neto dobit od 43,7 milijardi dinara, ili skoro duplo više u odnosu na dobit ostvarenu u celoj prošloj godini.

Akcije NIS na Beogradskoj berzi neznatno su se oporavile nakon objave polugodišnjih rezultata i trenutno osciliraju oko nivoa od 620 dinara, podsetili su iz „Momentuma“.

Izvor: Fonet

Tags
Back to top button