Kako da budete sigurni na odmoru? – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kako da budete sigurni na odmoru?

Putovanja u inostranstvo, bilo na odmor ili u poslovne svrhe, uz radost otkrivanja novih iskustava, uvek donose i važno pitanje – šta sa sobom poneti?

Mastercard ima za vas posebnju ponudu. Ukoliko ste korisnik premium kartice izdate u Srbiji na raspolaganju ovog leta imate niz posebnih, pažljivo osmišljenih pogodnosti. Na strani Premium Program | Mastercard Srbija možete pogledati celokupni program uz koji će svaki segment vašeg putovanja biti još udobniji, praktičniji i sigurniji.

Bez obzira na to koji je vaš lični stil, sigurno je da ćete se voditi devizom praktičnosti prilikom pakovanja, a šta je praktičnije od stvari na koje se već oslanjate u svakodnevnom životu? Da, tu mislimo i na izbor platne metode koju ćete poneti sa sobom u inostranstvo, a upravo je praktičnost i navika korišćenja bezogotovinskih platnih metoda razlog što se naši građani oslanjaju na platne kartice i u inostranstvu.

Platne kartice su siguran način da svojim sredstvima možete pristupiti bilo kada i bilo gde, što ih čini idealnim saputnikom jer jednostavno plaćate u radnjama na isti način kao što to radite kod kuće – ubacivanjem kartice ili prislanjanjem kartice na POS terminal – umesto da vreme provodite u traženju bankomata i menjačnica. Kada znate da je vaša Mastercard platna kartica prihvaćena na desetinama miliona lokacija širom sveta, svuda gde vidite crveni i narandžasti krug, možete biti spokojni da ste i vi i vaša plaćanja sigurni, mi vam donosimo još nekoliko korisnih saveta kako biste uživali u sigurnom i prijatnom odmoru.

Najavite svoje putovanje banci kako biste predupredili mogućnost da vam banka blokira karticu ukoliko posumnja na neovlašćeno korišćenje, ako i da biste proverili da li postoje neki dnevni limiti za korišćenje kartice u inostranstvu.

– Memorišite važne brojeve telefona za slučaj da vam zatrebaju – broj kontakt centra svoje banke ako bude potrebno da blokirate karticu i broj ambasade ili konzulata u zemlji u koju putujete.

– Saznajte koje pogodnosti dolaze uz vašu karticu jer neke banke obezbeđuju polise putnog ili zdravstvenog osiguranja.

– Planirajte pametno. Debitne kartice koristite za svakodnevna plaćanja, a kreditne onda kada želite da obavite veliku kupovinu koju možete podeliti na rate.

– Kada plaćate karticom u restoranu ili kafeu, neka čitač kartice bude ispred vas ili idite sa konobarom do kase kako biste platili i naravno, nemojte otkrivati svoj PIN kod.

– Kada se vratite nazad u zemlju proverite izvode i prijavite potencijalno sumnjive troškove u roku od 30 dana.

Srećan put!

Tags
Back to top button