Počela 1. Tomorrow konferencija, više od 2.500 posetilaca na prvom danu – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Počela 1. Tomorrow konferencija, više od 2.500 posetilaca na prvom danu

Tomorrow konferencija, najveća evropska kripto, NFT i metaverzum konferencija, otvorena je juče u Beogradu, u Belexpo centru. Na ovom događaju koji traje do 15. maja, vodeći svetski stručnjaci iz ove oblasti doneli su najaktuelnije informacije o blokčejnu i kriptovalutama, kao i o “rudarenju” i ulaganjima.

Više od dve i po hiljade posetilaca iz celog sveta, imalo je priliku da, prvi put u Evropi a drugi put na svetu, prisustvuje panelu u Metavers-u, da više saznaju o novim dešavanjima u NFT svetu, kao i o mogućnostima njihovog prikupljanja i primene.

U skladu sa svojim imenom “Tomorrow”, priređeno je spektakularno futurističko otvaranje, uz specijalne efekte, lasere i pirotehniku, a posetiocima je, u prepunoj sali, dobrodošlicu simbolično poželeo čovek u astronautskom odelu.

Program je ispred Vlade Srbije otvorio Nenad Paunović, ukazujući da je Srbija i te kako svesna značaja ove oblasti i da je davno počela sa regulacijom tržišta kriptovaluta, te je i pozvao zainteresovane da ulažu u našu zemlju, jer ona “štiti i intelektualno vlasništvo”. Prema njegovim rečima, sledeća revolucija je spajanje biologije i IT-a.

U prepunoj velikoj sali Belexpo centra, belgijski investitor i stručnjak za blokčejn, Bruno Ver, ukazao je na to da su kriptovaluta i NFT budućnost jer opada vrednost novca, ali da mora da postoje jasna pravila u poslovanju, jer ljudi nisu upoznati sa tim kako se na njih plaćaju porezi. Ver koji je suosnivač i izvršni direktor NIFTIFY, kompanije koja se bavi NFT-ovima.

Interaktivni panel pod nazivom “Wonderwomen in NFT-s” priredile su Tanja Bivić Plankar, Aleksa Mil, Megan Plisky i Ana Nives Radović, pod moderatorskom palicom Dajane KO. One su složno, želele da podstaknu sve žene koje imaju slična interesovanja, da se zauzmu za svoje ideje i poduhvate.

Za izlaganje panelista u metaverzumu, tražilo se mesto više. Po prvi put u Evropi, a tek drugi put u svetu, panel koji je vodio Vitomir Jevremović održan je u metaverzumu. Panelisti iz celog sveta pojavili su se na sceni kao avatari u virtuelnom prostoru, a govornici su nosili VR slušalice.

Razgovoralo se takođe na aktuelnu temu NFT-a, dok su posetioci to mogli da gledaju na LED ekranima u realnom vremenu.

Program Tomorrow konferencije obuhvata skoro 100 govornika, sedam ekskluzivnih panela i više od 50 izlaganja. Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, konferencija se prenosi onlajn preko zvanične platforme.

Veliko interesovanje vlada za predavanja Krega Selersa, osnivača kriptovalute Tether, kao i trenutne tendencije kriptovaluta o kojima će govoriti predsednica Blockchain alijanse Evrope, Tanja Bivić Plankar. Isčekuje se predavanje Marka Suvajdžića sa Univerziteta Floride, Aleksandra Matanovića, osnivača berze kriptovaluta ECD i mnogih drugih.

Jedan od panelista na ovoj konferenciji je i Srećko Miodragović iz kompanije Comtrade. Miodragović će govoriti u satnici koja je predviđena za teme blokčejna.

Za danas EXIT festival i jedan od vodećih producenata elektronske muzike Maceo Plex, lansiraće specijalnu NFT kolekciju tokom Tomorrow konferencije. Noćni program obuhvatiće ekskluzivni događaj u Belexpo Centru u saradnji sa Exit-om, sa Maceo Plexom kao zvezdom večeri.

Tags
Back to top button