Izabrano novo rukovodstvo: Mihajlo Janković presednik SAM-a naredne tri godine – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Izabrano novo rukovodstvo: Mihajlo Janković presednik SAM-a naredne tri godine

Novi predsednik Srpske ascocijacije menadžera Mihajlo Janković, generalni direktor MK grupe u naredne tri godine biće posvećen nastavku daljeg uspešnog rada ovog Udruženja.

Čelnu poziciju najvećeg udruženja menadžera u zemlji preuzeo je od Dragoljuba Damljanovića i u naredne tri godine nastaviće da pruža doprinos daljem osnaživanju Asocijacije.

Mihailo Janković ima dugogodišnje, bogato iskustvo u vođenju korporativnih sistema, kao i u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija u cilju održivog rasta i razvoja poslovanja. Dobitnik je SAM Godišnje nagrade za „Menadžera godine 2019. godine“ kao i nagrade za promociju i razvoj liderstva kod mladih. Dugogodišnji je mentor, predavač na SAM Akademiji i učesnik raznovrsnih aktivnosti koje su doprinele širenju znanja, podršci menadžerima i poslovanju u najširem smislu.

“Velika je privilegija stajati ispred članova u ulozi predsednika Asocijacije. Želeo bih posebno da se zahvalim Dragoljubu i dosadašnjim članovima UO na poverenju ukazanom kroz kandidaturu u novom mandatu, kao i svima koji su me podržali. Prihvatio sam ozbiljan zadatak, SAM je danas udruženje sa 500 članova, bogato aktivnostima, samoodrživo, sa pozitivnom atmosferom, dobrom reputacijom i velikim potencijalom. Spreman sam da posvetim svoje vreme i energiju daljem razvoju SAMa i ostvarivanju naše misije i ciljeva u bliskoj budućnosti“, rekao je Mihailo Janković.

„Ne možemo da menjamo svet u kome živimo ali možemo da budemo relevantni za zajednicu i da kroz sve što radimo damo svoj doprinos u kreiranju boljeg mikro okruženja, i posledično ostvarimo pozitivan uticaj na našu privredu i društvo“, dodao je.

Dragoljub Damljanović, koji je predvodio Asocijaciju u prethodnom mandatu, takođe se obratio prisutnima i istakao da je zahvalan na svim zajedničkim iskustvima i ponosan na ostvarene rezultate, koji su značajno uticali na menadžersku zajednicu i koji će biti potpora za još bolju budućnost, uvezivanje, napredak i rast.

„Tri godine iza nas obeležile su globalna pandemija i izazovna spoljna geopolitička situacija, čiji su se uticaji prelili i na Srbiju. Ipak, u takvom okruženju, mi smo pokazali snagu kao Asocijacija, pruživši podršku našim članovima i široj poslovnoj zajednici kroz različite inicijative. Dodatno smo unapredili platformu za sticanje i razmenu znanja među menadžerima i preduzetnicima, pozicionirali smo se kao jak društveni akter kada se radi o biznis i društvenim temama, pokrenuli smo SAM Akademiju, proširili članstvo na naše menadžere van Srbije i započeli aktivnosti po regionu. Na kraju, prijateljska atmosfera i želja naših članova da kroz deljenje iskustva vrate „dug društvu“ je nešto na šta sam posebno ponosan“, istakao je Dragoljub Damljanović.

Novi članovi Upravnog odbora SAM-a uz novog predsednika Mihaila Jankovića biće: Dragoljub Damljanović – Schneider Electric, Dragomir Kostić – Atlantic Brands, Nebojša Mandić – Intereuropa Beograd, Nebojša Matić – Mikroelektronika, Biljana Jovanović – modna kuća Luna, Borislav Miljanović – Represent System, Branka Pudrlja Durbaba – A1, Dragan Filipović – Generali Osiguranje, Ivana Đoković – AIGO, Miša Lukić – New Startegy, Rade Rakočević – Senzal Capital, Saša Popović – VEGA IT, Vlastimir Vuković – NLB Komercijalna banka, Bojan Leković – KupujemProdajem i Vesna Damjanić – Bloomberg Adria kao medijski partner. Predsednik Skupštine Srpske asocijacije menadžera biće Slobodan Đinović – Orion telekom.

SAM je u prethodne tri godine uspešno realizovao i sproveo više od 170 različitih aktivnosti od kojih su se posebno izdvojile reakcija i aktivnosti tokom pandemije, pokretanje edukativnog programa SAM Akademije i nove forme Foruma menadžera, rast članstva i očuvanje jedinstvene, prijateljske i pozitivne atmosfere za razvoj i poslovno povezivanje. Tradicionalni Junski susret, kao i dodela Godišnjih nagrada su događaji koji su se svake godine realizovali i gde su se promovisale najboje poslovne i poslodavačke prakse i gde su se posebno isticali pojedinci i kompanije koji doprinose razvoju mladih i šireg društva.

Godišnju Skupštinu je vodio Rade Rakočević, predsednik Skupštine u mandatu od 2020. do 2023. godine.

Asocijacija će u narednom periodu nastaviti da se razvija, širi, jača svoju mrežu i doprinosi unapređenju poslovne i društvene zajednice. Integritet, relevantnost, jako i brojno članstvo, kao i posebno usmerenje na razvoj mladih članova biće osnove za nastavak daljeg uspešnog rada ovog Udruženja.

Euractiv.rs

Tags
Back to top button