Forbes izlazi na berzu – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Forbes izlazi na berzu

Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija, koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će deonice Forbes-a dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC-ovi su hit na investicionom tržištu (već smo pisali o tome) gde se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj ceni deonice kompanije koja u početku nema nikakve imovine čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”).

U Forbes-u tako planiraju da skupe preko 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopštili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pod pretpostavkom da javni akcionari Magnum Opusa neće otkupljivati akcije, akcionari Forbesa će po zatvaranju postati vlasnici približno 22% kompanije, saopštio je Forbes.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom sveta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja sveta i među je 50 najposećenijih sajtova na internetu.

Bonitet.com

Tags
Back to top button